Nega kože

Celulit – Kaj je, kako nastane in kako se ga znebimo?

Kot že iz naslova razvidno bomo danes govorili o celulitu. Veliko žensk se srečuje s težavami kože povezanih z njim. Zanimivo, da celulit ni težava nas moških, ki se pa radi pošalimo, da nimamo celulita enostavno zato, ker je to grdo. Šalo na, stran moški nimamo celulita zaradi tega, ker imamo debelejšo kožo in pa drugačno sestavo podkožja. Tako da, fantje hvala za vašo pozornost, saj od tukaj naprej se bomo posvetili damskim problemom.

Vemo, da se celulit pojavlja na področju stegen, bokov, zadnjice in nadlaktov. Ampak kaj sploh je celulit? Celulit je sprememba vezivnega tkiva, ki je povezana s strukturnimi spremembami podkožja. Da malce bolj pojasnimo zadeve. Vsak izmed nas ima vezivno tkivo, ki pritrjuje kožo na naše telo in ima maščobne celice, ki se lahko s časoma večajo ali manjšaj. V večini primerov se seveda povečujejo. Celulit postane viden takrat, ko maščobne celice postanejo velike ali pa vezivno tkivo neelastično. Kar povzroči videz pomarančne kože, kot ji pravimo v žargonu. Pogosto je celulit tudi produkt toksičnega stanja kože, sestavljenega iz oteklin in pomanjkanja cirkulacije krvi. Toksini pogosto povzročijo, da naša koža postane trda in neprožna, kar povzroči pomarančen izgled kože.

 

 

Zdaj, ko vemo kaj je celulit nas tudi zanima kaj spodbuja njegov nastanek? Na žalost vam moram zaupati, da genetika igra veliko vlogo pri njegovem nastanku. Ampak še vedno imate velik vpliv nanj! Velik del krivde za nastanek seveda nosi procent maščobe posameznika. Statistično, višji kot je nivo maščobe, bolj bo celulit viden. Ampak zakaj potem imajo tudi suhi ljudje celulit? Pri suhih ljudeh so po navadi vzroki celulita toksini v koži, kot že prej omenjeno, povzročijo otrdelost in pa neprožnost kože.

Da povzamemo. Za nastanek celulita so lahko trije vzroki: Celulit nastane zaradi povečanja maščobnih celic, zaradi spremembe vezivnega tkiva (po navadi otrdelosti) in pa zaradi zadrževanja toksinov med celicami.

Prikaz vezivnega tkiva in vezivnega tkiva

In kot vedno se vprašamo kako si lahko sami pomagamo pri reševanju celulita in kako lahko preprečimo njegov nastanek? Največji vpliv ima spet prehrana. Izogibajte se prehrani bogati z ogljikovimi hidrati. Posledično boste lahko tudi rešili problem z povišanim procentom maščobe, ki je tudi naš drugi nasvet; znebite se odvečnih kilogramov. Svetujemo vam tudi, da se redno gibljete, saj boste tako ohranili močno prekrvavitev.

Upam, da smo vam pojasnili kaj je celulit, kako nastane in kako si lahko sami pomagate. V povezavi vam prilagamo naše produkte s katerimi si boste lahko sami pomagali v boju proti celulitu.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.